TROOSTBOEK Elfduizend meter lief - Jasmin Schreiber

"Het probleem met verdriet is nou eenmaal allereerst de kracht waarmee het komt, los van wat de oorzaak is. Verdriet start op tot het systeem honderd procent geladen is en jij zit ermee en moet het op de een of andere manier overleven, wat het ook getriggerd heeft. Dat je hond doodgaat. Dat je vriend het uitmaakt. Dat je vader het laat afweten. Dat je broertje sterft. Natuurlijk hangt het van de oorzaak af hoe diep het verdriet in je lichaam dringt, hoelang het daar blijft zitten en wat het allemaal stukmaakt. Sommige dingen zijn erger dan andere. Maar wanneer iemand je in je nieren schopt, maakt het in eerste instantie niet uit waarom die persoon dat heeft gedaan, voor het ogenblik ligt ieder van ons op de grond, trekt krom van de pijn en probeert hoe dan ook te ademen. In, uit. In, uit. Het enige wat ik destijds op het randje af nog voor elkaar kreeg, was om niet te stikken."

(bladzijde 17)

Ik ontdekte dit boek onlangs in de bib. Ik ben onder de indruk van de originele manier waarop Jasmin verdriet, pijn en rouw verwoordt. Zonder sentimenteel te worden. En ook nog in een heerlijk verhaal. Aanrader!

'De roadtrip is het begin van een onwaarschijnlijke, maar innige vriendschap. In afwisselend vlijmscherpe dialogen, fantastische plotwendingen en momenten vol van humor en verdriet vinden Paula en Helmut samen hun zin in het leven terug.' 

Uitgeverij Harper Collins Amsterdam, 2020
ISBN 978 94 027 0826 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten