TROOSTBOEK Wat is er gebeurd? - Joke Roelfsema

Joke Roelfsema verloor haar 21-jarige zoon in 2017 door een noodlottig ongeval.
Na een donkere 
periode gooide ze het roer om, van manager naar rouwcoach. In het non-fictie boek Wat is er gebeurd? neemt Roelfsema je mee in de zoektocht naar zingeving. Het boek biedt een verdieping in rouw en veerkracht. Aangevuld met tips voor iedereen die met rouw te maken heeft. Speciaal voor werkgevers tips voor rouw op het werk.

In Wat is er gebeurd? probeert Roelfsema de gebeurtenissen te ontrafelen die zich hebben afgespeeld in de week voorafgaand aan het noodlottige ongeval van haar zoon Michiel. We volgen de keuzes die ze maakt na zijn overlijden, haar dalen, maar ook de immense groei die dit haar brengt. Naar aanleiding van verhalen uit haar eigen praktijk legt ze uit wat het betekent om te rouwen en hoe je veerkracht kunt vergroten.

Roelfsema deelt in haar boek ook onhandige uitspraken die ze zelf tegenkwam en die mensen in haar praktijk met haar deelden. Het geeft daarmee ook inzicht in hoe goedbedoelde uitspraken uit de omgeving vaak meer afstand creëren dan steunend zijn.

Aan de hand van uitgebreide interviews met de zus, de bonusouder, de vriend en de leidinggevende wordt duidelijk dat rouw gaat om de band die je hebt met een dierbare die je verliest. Wat is er met hen gebeurd en hoe gaat het nu?

Omdat werk langdurig verzuim voorkomt als de juiste ondersteuning wordt gegeven, is hier een apart hoofdstuk aan gewijd. Re-integratie na verlies kan op een natuurlijke manier versneld worden. Roelfsema geeft tips die plezier in werken, duurzame inzetbaarheid en loyaliteit van medewerkers vergroot. Aandacht voor rouw op het werk helpt niet alleen de rouwende medewerker in het proces, maar ook de collega’s en de organisatie. 

Joke Roelfsema was manager in een grote zorgorganisatie. Tegenwoordig ondersteunt zij als rouwcoach mensen die te maken hebben met veranderingen en verlies. Ze geeft workshops, schrijft artikelen over verlies en rouw en begeleidt met succes organisaties, teams en leidinggevenden die door verandering verlies en rouw ervaren.

ISBN e-book 978 94 93198 47 0 
Uitgeverij Zilt
€ 22,99

(Ik heb het boek - nog - niet gelezen. Bovenstaande tekst komt uit het persbericht van de uitgever)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten